A legfrissebb hr...
SzMPSz logo: Visszavezet a kezdlapra...

  Fmenu
Tantrgyi felletek
Szervezeti let
Rendezvnyek
Kpzs, tovbbkpzsek
Dikversenyek
Plyzatok
Hrek
Pzmny Alaptvny
Comenius
Oktatspolitika
Pedaggusfrum
Jogszablyok
Adatbzisok
Galria
Letlts
Informatika s Tananyag
Beratkozs
Archvum
  Pedaggiai Kzpontok
  Rokon linkek

  Elrhetsgnk

postacm:
945 01 Komrno 1
P.O.Box 49
e-mail:
szmpsz@szmpsz.sk; pek@szmpsz.sk
tel/fax:
[+421](0)35 771 3572
[+421](0)35 771 4755
[+421](0)31 780 7928
fax:
[+421](0)35 771 4756

  A weboldal tmogatja
  (C) 2004-2011 SzMPSz

II. Jótékonysági Pedagógusbál

Komárom, 2015. december 5.


A rendezvény fotóalbuma

A II. Jótékonysági Pedagógusbál kedvezményezettje : Baráth Viktória, a komáromi Speciális Alapiskola VI. osztályos tanulója. Az ajándékot Jókai Tibor az SZMPSZ elnöke, és Fekete Irén az SZMPSZ Komáromi Területi Választmány elnöke adta át.
Kövesse a fotóalbumban!


Tombolaajándék-felajanlások


Az SZMPSZ Komáromi Területi Választmányának elnöke és lelkes alapszervezeti elnökei advent második vasárnapjának előestéjén nagy örömmel bonyolították le a II. Jótékonysági Pedagógusbáljukat.

Advent az a négy héten keresztül tartó időszak, mely a várakozásé és a jócselekedeteké. Ilyenkor fel kell szítani magunkban az együttérzés lángját, hogy megtegyük, amit tudunk, azzal, amink van, és ott, ahol vagyunk.

A jó pedagógus egyik ismérve ugyanis a tudás szilárdsága és az egyéniség ereje mellett a gyermeki lélekkel való azonosulás képessége.

Okítanunk, nevelnünk, védenünk kell valamennyi ránk bízott gyermeket, mindezek mellett észre kell vennünk, ki az, aki nélkülözik, aki hiányt szenved, aki szűkölködik akár anyagiakban, akár egészségben, akár lelkiekben.

A pedagógusok jótékonysági báljának éppen ez volt a célja. Egyrészt fehér asztal mellett jobban megismerni egymást, baráti szálakat szőni vagy megerősíteni azokat, és segíteni azokon, akiknek az élet éppen az árnyékosabb oldalát mutatja.

A dekorációból és a fogadásból az is egyértelműen kiderült, hogy az adakozás és ajándékozás nagymesterének napja volt éppen, hívják az illetőt éppen Nikolausnak, Gyed Maróznak, Télapónak, vagy a korszerűség jegyében: Joulopukkinak. Nekünk leginkább Mikulás ő, minden felnőtt és gyermek örök kedvence, aki vidám és jóságos, bőkezű és igazságos.

Puttonyában volt is minden, ami mosolyt fakasztott, és benne volt egy hatodikos kislánynak, Viktóriának is egy jobb életet ígérő reménysége.

Baráth Viktória a Komáromi Speciális Alapiskola büszkesége. Sokoldalú, illedelmes, vidám, empatikus kislány, aki sportol, táncol, verset mond, számos elismerés birtokosa – de életkörülményei nem adnak neki szárnyakat a kibontakozáshoz.

A II. Jótékonysági Pedagógusbálnak Viktória volt a kedvezményezettje. A gyűjtés sikere nem is maradt el, hisz sokan támogatták a lelkes kezdeményezést. Voltak, akik tombolaajándék felajánlásával, voltak, akik tombolajegyek vásárlásával támogatták a jó ügyet. A Jókai Mór Alapiskola a dísztermet ajánlotta fel a bál helyszíneként, a Tanyi MTNY Alapiskola és Óvoda pedagógusai a terem díszítésében segédkeztek. A Cargo Duo zenekar sem teljes árért játszott, és az egyik tanyi szülő, Szabó Tibor, a Mikulás jelmezét is magára öltötte, ez volt az ő hozzájárulása az est fényéhez.

A megbecsülés és köszönet szavai illessék a Nagymegyeri Magán Szakközépiskola oktatóit és növendékeit, akik a figyelemre méltó terítést vállalták magukra.

Őszinte szívvel megköszönöm mindenkinek, akik lehetővé tették azt, hogy egy kislány arcán karácsonykor a mosoly és derű felragyoghasson.

Tisztelettel megköszönöm, hogy itt voltak, hogy eljöttek, hogy meghallották a hívó szót.

Fekete Irén elnök, SZMPSZ KoTV

Gyermekrajzok killtsa a Szlovk Nemzeti Mzeum Szlovkai Magyarok Kultra Mzeumban
Komromi Pedaggiai Napok megnyitja
VI. Orszgos Kpzmvszeti Plyzat rtkelse
Mricz Zsigmond Emlkkonferencia
Krptaljai Magyar Pedaggusszvetsg tisztjt kzgylse
Akkreditlt tovbbkpzs
Orszgos vodapedaggiai Konferencia
VII. Ung-vidki s Bodrogkzi Pedaggiai Napok
Kufstein-tancskozs Felspulyn
Magyar - magyar kapcsolatpts horvtorszgi Drvaszgben
A Szlovkiai Magyar Iskolk Orszgos Tanvnyitja
a galntai Szent Istvn kirly templomban

Tblzat az SZMPSZ tagsg nyilvntartshoz (TV elnkknek)

Aktulis informcik.
Kattintson ide!


Lapozzon bele a PF eddigi szmaiba!


Adatlap a Pedaggus Frum cikkri reszre

Iskolai adatbzisunk a teleplsek sorrendjben tartalmazza az iskolk adatsorait, belertve a megnevezseket, kapcsolatokat, igazgatk s helyetteseik neveit s elrhetsgeit s pr egyb adatot. A 900-nl is tbb bejegyzst tartalmaz adatbzis teleplsre szrhet, avagy a "Bvtett keres|szr" segtsgvel egyb szofisztiklt szrsmdok definilhatk. A rendszer elgsgesen sokfle oszlop-szerkezet iskolalistkat tud generlni. Lpjen be! Prblja ki!