A legfrissebb hír...
SzMPSz logo: Visszavezet a kezdőlapra...

  Főmenu
Tantárgyi felületek
Szervezeti élet
Rendezvények
Képzés, továbbképzések
Diákversenyek
Pályázatok
Hírek
Pázmány Alapítvány
Comenius
Oktatáspolitika
Pedagógusfórum
Jogszabályok
Adatbázisok
Galéria
Letöltés
Informatika és Tananyag
Beíratkozás
Archívum
  Pedagógiai Központok
  Rokon linkek

  Elérhetőségünk

postacím:
945 01 Komárno 1
P.O.Box 49
e-mail:
szmpsz@szmpsz.sk; pek@szmpsz.sk
tel/fax:
[+421](0)35 771 3572
[+421](0)35 771 4755
[+421](0)31 780 7928
fax:
[+421](0)35 771 4756

  A weboldal támogatója
  (C) 2004-2011 SzMPSz


Komáromi Pedagógiai Napok megnyitója

Komárom, 2013. február 25.

A rendezvény fotóalbuma

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Komáromi Területi Választmánya és Komáromi Regionális Pedagógiai Központja által szervezett XVIII. Komáromi Pedagógiai Napok ünnepélyes megnyitójára 2013. február 25-én került sor a Duna Menti Múzeum dísztermében. A felnőttkorába lépett szakmai rendezvénysorozatot a tanulók és pedagógusok motivációs sajátosságainak vezérgondolatára építették a szervezők, figyelembe véve a pedagógusok igényeit, ötleteit is. E hívógondolat köré szerveződtek az előadások, szakmai tréningek és foglalkozások, amelyek megvalósulását a Bethlen Gábor Alap, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és Komárom város támogatta.

Az ünnepi megnyitó rendhagyó módon egy néptánc bemutatóval kezdődött. A JÓMEGY néptánccsoport Ölveczky Árpád, a Komáromi Eötvös Utcai Alapiskola igazgatója által megálmodott koreográfia alapján mutatta be előadását, ami megadta a hét hangulatát, és kellemes érzéssel töltötte fel a résztvevőket. A tánccsoport tagjai mindnyájan pedagógusok, a csapat az SZMPSZ XXI. Jókai Mór Nyári Egyetemén alakult. A megnyitót megelőző szakmai foglalkozáson a pedagógusok tovább mélyítették ismeretüket a néptáncoktatást illetően.

Fekete Irén az SZMPSZ Komáromi TV köszöntő szavaiban elmondta, hogy "a résztvevők létszáma immáron több alkalommal is arról árulkodik, hogy a Komáromi Pedagógiai Napok iránti érdeklődés töretlen. Mi ezt azzal próbáljuk megköszönni, hogy évről évre gazdagabb és változatosabb programot igyekszünk kínálni. Közismert, népszerű, nagy tudással és tapasztalattal felvértezett egyéniségeket próbálunk megnyerni előadóink sorába, miközben az Önök kéréseit, érdeklődését sem tévesztjük el szemünk elől".

Ezt követően Pék László, az SZMPSZ elnöke nyitotta meg a XVIII. Komáromi Pedagógiai Napokat.

A nyitóelőadást Vekerdy Tamás tájainkon is közismert budapesti gyermekpszichológus tartotta "Izgalom és öröm - vagy: unalom és kudarc?" címmel, amely után válaszolt a kollégák kérdéseire is. Az előadó számos, a gyakorlatban hasznosítható ötletet adott a pedagógusoknak azzal kapcsolatban, hogy miként lehet úgy motiválni a mai gyerekeket, hogy azok megfeleljenek a jelenkori iskolarendszer napi kihívásainak, követekményeinek.

Ezt követte az ünnepi műsor, Alessandro Baricco Selyem c. művének rendhagyó hangoskönyv-bemutatója, melyet Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész tolmácsolásában hallgathattak a résztvevők, közreműködött Horváth János hegedűművész Budapestről.

Az ünnepi megnyitó záróakkordjaként a közel 300 résztvevő ünnepi fogadáson vett részt, amelyet a nagymegyeri Magán Szakközépiskola támogatott.

A hét szakmai rendezvényeit közel 1 000 pedagógus látogatta a nyugat-szlovákiai régióból, ahol olyan új ismeretekkel és információkkal gazdagodtak, melyeket hasznosan be tudnak építeni pedagógiai munkájuk során.

/jt/

A rendezvény fotóalbuma

Gyermekrajzok kiállítása a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákai Magyarok Kultúra Múzeumában
Komáromi Pedagógiai Napok megnyitója
VI. Országos Képzőművészeti Pályázat értékelése
Móricz Zsigmond Emlékkonferencia
Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség tisztújító közgyűlése
Akkreditált továbbképzés
Országos Óvodapedagógiai Konferencia
VII. Ung-vidéki és Bodrogközi Pedagógiai Napok
Kufstein-tanácskozás Felsőpulyán
Magyar - magyar kapcsolatépítés horvátországi Drávaszögben
A Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitója
a galántai Szent István király templomban

Táblázat az SZMPSZ tagság nyilvántartásához (TV elnököknek)

Aktuális információk.
Kattintson ide!


Lapozzon bele a PF eddigi számaiba!


Adatlap a Pedagógus Fórum cikkírói reszére

Iskolai adatbázisunk a települések sorrendjében tartalmazza az iskolák adatsorait, beleértve a megnevezéseket, kapcsolatokat, igazgatók és helyetteseik neveit és elérhetőségeit s pár egyéb adatot. A 900-nál is több bejegyzést tartalmazó adatbázis településre szűrhető, avagy a "Bővített kereső|szűrő" segítségével egyéb szofisztikált szűrésmódok definiálhatók. A rendszer elégségesen sokféle oszlop-szerkezetű iskolalistákat tud generálni. Lépjen be! Próbálja ki!