A legfrissebb hír...
SzMPSz logo: Visszavezet a kezdőlapra...

  Főmenu
Tantárgyi felületek
Szervezeti élet
Rendezvények
Képzés, továbbképzések
Diákversenyek
Pályázatok
Hírek
Pázmány Alapítvány
Comenius
Oktatáspolitika
Pedagógusfórum
Jogszabályok
Adatbázisok
Galéria
Letöltés
Informatika és Tananyag
Beíratkozás
Archívum
  Pedagógiai Központok
  Rokon linkek

  Elérhetőségünk

postacím:
945 01 Komárno 1
P.O.Box 49
e-mail:
szmpsz@szmpsz.sk; pek@szmpsz.sk
tel/fax:
[+421](0)35 771 3572
[+421](0)35 771 4755
[+421](0)31 780 7928
fax:
[+421](0)35 771 4756

  A weboldal támogatója
  (C) 2004-2011 SzMPSz


"IRODALOM - ZENE - KÉPZŐMŰVÉSZET"
VI. Országos Képzőművészeti Pályázat értékelése

Komárom, 2013. január 14.

A rendezvény fotóalbuma

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Szlovákiai Magyar Protestáns Oktatási és Közművelődési Egyesület 2012. októberében meghirdette a Szlovákiai Magyar Iskolák és Óvodák VI. Országos Képzőművészeti Pályázatát, öt kategóriában "IRODALOM - ZENE - KÉPZŐMŰVÉSZET" címmel.

A pályázatra 115 hazai oktatási intézmény 1 384 alkotással kapcsolódott be. Az alkotásokat 2013. január 14-én Komáromban az SZMPSZ Központi Irodájában egy szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai: Török Zita művésztanár, Igazgyöngy Művészetoktatási Intézmény, Berettyóújfalu, Szilva József festőművész, Komárom, Lipcsey György szobrászművész, Dunaszerdahely, Novák Ágnes grafikus, Komárom, Lészkó Katalin igazgatóhelyettes, Juhász Gyula Alapiskola, Léva. A zsűri elnöke L. Ritók Nóra igazgató volt szintén a berettyóújfalui Igazgyöngy Művészetoktatási Intézményből. A beérkezett alkotásokat zsűrizésre a komáromi Jókai Mór Alapiskolában működő Tehetségpont pedagógusai készítették elő.

A magyarországi és hazai szakemberekből, képzőművészekből álló bírálóbizottság a beérkezett rekordszámú pályamunkából 85 rajzot kiállításra javasolt. 43 alkotó és felkészítőjük meghívást kapott Pozsonyba a kiállítás ünnepi megnyitójára, melyre 2013. március 1-jén kerül sor a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Programjában központi helyet foglal el a tehetségek felkarolása és gondozása. Sok hazai oktatási intézményben a pedagógusok a képzőművészet eszközeivel történő tehetséggondozást, az élményszerű vizuális nevelés alapelveit tartják szem előtt a tanulók harmonikus fejlődése érdekében.

A gyermekközpontú szemlélet a vizuális nevelésben fontossá teszi az érzelmi intelligencia kialakítását és fejlesztését napjaink sivár, fogyasztói szemléletével ellentétben. Előtérbe helyezi az élményközpontú kreatív megnyilvánulást, ami energiákat, alkotási kedvet szabadít fel a gyerekekben. Segíti a tehetség kibontakozását.

/jt/

Iskolánkénti kimutatások | Személyenkénti kimutatások

A rendezvény fotóalbuma

Gyermekrajzok kiállítása a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákai Magyarok Kultúra Múzeumában
Komáromi Pedagógiai Napok megnyitója
VI. Országos Képzőművészeti Pályázat értékelése
Móricz Zsigmond Emlékkonferencia
Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség tisztújító közgyűlése
Akkreditált továbbképzés
Országos Óvodapedagógiai Konferencia
VII. Ung-vidéki és Bodrogközi Pedagógiai Napok
Kufstein-tanácskozás Felsőpulyán
Magyar - magyar kapcsolatépítés horvátországi Drávaszögben
A Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitója
a galántai Szent István király templomban

Táblázat az SZMPSZ tagság nyilvántartásához (TV elnököknek)

Aktuális információk.
Kattintson ide!


Lapozzon bele a PF eddigi számaiba!


Adatlap a Pedagógus Fórum cikkírói reszére

Iskolai adatbázisunk a települések sorrendjében tartalmazza az iskolák adatsorait, beleértve a megnevezéseket, kapcsolatokat, igazgatók és helyetteseik neveit és elérhetőségeit s pár egyéb adatot. A 900-nál is több bejegyzést tartalmazó adatbázis településre szűrhető, avagy a "Bővített kereső|szűrő" segítségével egyéb szofisztikált szűrésmódok definiálhatók. A rendszer elégségesen sokféle oszlop-szerkezetű iskolalistákat tud generálni. Lépjen be! Próbálja ki!