A legfrissebb hír...
SzMPSz logo: Visszavezet a kezdőlapra...

  Főmenu
Tantárgyi felületek
Szervezeti élet
Rendezvények
Képzés, továbbképzések
Diákversenyek
Pályázatok
Hírek
Pázmány Alapítvány
Comenius
Oktatáspolitika
Pedagógusfórum
Jogszabályok
Adatbázisok
Galéria
Letöltés
Informatika és Tananyag
Beíratkozás
Archívum
  Pedagógiai Központok
  Rokon linkek

  Elérhetőségünk

postacím:
945 01 Komárno 1
P.O.Box 49
e-mail:
szmpsz@szmpsz.sk; pek@szmpsz.sk
tel/fax:
[+421](0)35 771 3572
[+421](0)35 771 4755
[+421](0)31 780 7928
fax:
[+421](0)35 771 4756

  A weboldal támogatója
  (C) 2004-2011 SzMPSz


Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség tisztújító közgyűlése

Beregszász, 2012. december 8.

A rendezvény fotóalbuma

2012. december 8-án tartotta tisztújító közgyűlését Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség. A közgyúlésen közel kétszáz pedagógus vett részt, Kárpátalja valamennyi régióját képviselve. Jelen voltak a testvérszervezetek, Szlovákia, Ausztria és Horvátország képviselői, valamint az Emberi Erőforrás Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztályának főtanácsosa, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkárságának kárpátaljai referense, a KMKSZ elnöke és Magyarország Beregszászi Főkonzulátusának főkonzulja. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségét Vörös Mária alelnök és Jókai Tibor irodavezető képviselték.

Orosz Ildikó a KMPSZ elnöke beszámolójában értékelte az elmúlt év eseményeit, hangsúlyozva, hogy a pedagógusoknak a korábban megszerzett jogai megtartásáért, esetenként visszaszerzéséért kell harcolnia. Az elnökasszony pozitívan értékelte, hogy az elmúlt évben több kárpátaljai magyar oktatási intézmények, többek között az Ukrajnában hátrányos helyzetbe került egyházi líceumok, alapítványi iskolák, intézmények a magyar kormány jóvoltából a nemzeti intézmények sorába kerültek, amivel mindenképpen azok megmaradását segítik elő. Az elnöki beszámoló nagy figyelmet szentelt az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatos kérdéseknek, valamint kitért a Keleti Partnerség Program keretén belül Kárpátaljának nyújtott támogatásra, valamint a roma-kérdésre, a roma gyerekek felzárkóztatására.

A résztvevőket köszöntötte Vörös Mária a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége alelnöke. A KMPSZ szakbizottságainak beszámolóját követően a fórum résztvevői nyilatkozatot fogadtak el, amely közel harminc pontban megfogalmazva követeli az ukrán állam vezetésétől az egyenlő esélyek biztosítását és a korábban kivívott, államilag garantált kisebbségi jogok szűkítésének megszüntetését, valamint a valós esélyegyenlőség szavatolását a kárpátaljai magyarság számára az oktatás minden szegmensében. A közgyűlés újabb négyéves ciklusra Orosz Ild ikónak szavazott bizalmat, aki zárszavában a következetes, kitartó munka fontosságára figyelmeztetett.

/t/

A rendezvény fotóalbuma

Gyermekrajzok kiállítása a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákai Magyarok Kultúra Múzeumában
Komáromi Pedagógiai Napok megnyitója
VI. Országos Képzőművészeti Pályázat értékelése
Móricz Zsigmond Emlékkonferencia
Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség tisztújító közgyűlése
Akkreditált továbbképzés
Országos Óvodapedagógiai Konferencia
VII. Ung-vidéki és Bodrogközi Pedagógiai Napok
Kufstein-tanácskozás Felsőpulyán
Magyar - magyar kapcsolatépítés horvátországi Drávaszögben
A Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitója
a galántai Szent István király templomban

Táblázat az SZMPSZ tagság nyilvántartásához (TV elnököknek)

Aktuális információk.
Kattintson ide!


Lapozzon bele a PF eddigi számaiba!


Adatlap a Pedagógus Fórum cikkírói reszére

Iskolai adatbázisunk a települések sorrendjében tartalmazza az iskolák adatsorait, beleértve a megnevezéseket, kapcsolatokat, igazgatók és helyetteseik neveit és elérhetőségeit s pár egyéb adatot. A 900-nál is több bejegyzést tartalmazó adatbázis településre szűrhető, avagy a "Bővített kereső|szűrő" segítségével egyéb szofisztikált szűrésmódok definiálhatók. A rendszer elégségesen sokféle oszlop-szerkezetű iskolalistákat tud generálni. Lépjen be! Próbálja ki!