A legfrissebb hír...
SzMPSz logo: Visszavezet a kezdőlapra...

  Főmenu
Tantárgyi felületek
Szervezeti élet
Rendezvények
Képzés, továbbképzések
Diákversenyek
Pályázatok
Hírek
Pázmány Alapítvány
Comenius
Oktatáspolitika
Pedagógusfórum
Jogszabályok
Adatbázisok
Galéria
Letöltés
Informatika és Tananyag
Beíratkozás
Archívum
  Pedagógiai Központok
  Rokon linkek

  Elérhetőségünk

postacím:
945 01 Komárno 1
P.O.Box 49
e-mail:
szmpsz@szmpsz.sk; pek@szmpsz.sk
tel/fax:
[+421](0)35 771 3572
[+421](0)35 771 4755
[+421](0)31 780 7928
fax:
[+421](0)35 771 4756

  A weboldal támogatója
  (C) 2004-2011 SzMPSz


VII. Ung-vidéki és Bodrogközi Pedagógiai Napok

Deregnyő, Királyhelmec, Nagykapos

A rendezvény fotóalbuma

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Tőketerebesi Területi Választmánya szervezésében, október végén került sor a keleti régióban a VII. Ung-vidéki és Bodrogközi Pedagógiai Napokra.

Az első nap programjában a Deregnyői Alapiskola magyar tagozatának látogatására került sor, ahol az iskola igazgatója Hudák Valéria, és helyettese, Balogh Eleonóra mutatta be az intézményt, valamint azt a roma projektet, amibe az idei év szeptemberében kapcsolódtak be. A projekt célja, hogy az összes, iskolát látogató, szociálisan hátrányos tanulók egész napos oktatásban részesüljenek. Az iskolán étkezde nem működik, így a tanulók ebéd után visszajönnek az iskolába, ahol a hét két napján a választott szakkörökön kívül, még két délutáni foglalkozáson vesznek részt. Így leveszik a terhet a roma szülők válláról, hogy könnyebb legyen a beiskolázás a családnak. Nagyon dicséretes munka, ami a pedagógusoknak rengeteg adminisztrációval és plusz feladattal jár, de reméljük, a várt eredmény meghozza méltó gyümölcsét. Az iskola tanulói nagyon szép kiállítást készítettek az őszi termésekből,amit a község kultúrközpontjában megtekinthettünk. Kellemes, családias légkörben telt a délután, aminek végén a pedagógus továbbképzésekről is szó esett.

A Pedagógiai Napok második napján a királyhelmeci összevont igazgatású Kossuth utcai magyar óvodában tettünk látogatást, ahol a megbízott igazgatónő, Szakács Szilvia mutatta be az intézményt az érdeklődő óvónőknek. Szó esett az összevonással járó nehézségekről, és az ezzel járó feladatokról is. A tanácskozás végén itt is megbeszéltük az akkreditált pedagógus továbbképzéseket, és az arra való jelentkezés formáját, módját.

Kiegészítő programként megkoszorúztuk Nagykaposon a II. világháborúban elhurcolt, és elesett lakosok emlékművét, amit a Nagykaposi Csemadok Alapszervezete rendezett október 31-én, a református templom előtti parkban. Szövetségünk Területi Választmánya úgy döntött, tanulmányi kirándulást is szervez majd, ami a Pedagógiai Napok rendezvénysorozat későbbi folytatása lesz.

(B.E.)

A rendezvény fotóalbuma

Gyermekrajzok kiállítása a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákai Magyarok Kultúra Múzeumában
Komáromi Pedagógiai Napok megnyitója
VI. Országos Képzőművészeti Pályázat értékelése
Móricz Zsigmond Emlékkonferencia
Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség tisztújító közgyűlése
Akkreditált továbbképzés
Országos Óvodapedagógiai Konferencia
VII. Ung-vidéki és Bodrogközi Pedagógiai Napok
Kufstein-tanácskozás Felsőpulyán
Magyar - magyar kapcsolatépítés horvátországi Drávaszögben
A Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitója
a galántai Szent István király templomban

Táblázat az SZMPSZ tagság nyilvántartásához (TV elnököknek)

Aktuális információk.
Kattintson ide!


Lapozzon bele a PF eddigi számaiba!


Adatlap a Pedagógus Fórum cikkírói reszére

Iskolai adatbázisunk a települések sorrendjében tartalmazza az iskolák adatsorait, beleértve a megnevezéseket, kapcsolatokat, igazgatók és helyetteseik neveit és elérhetőségeit s pár egyéb adatot. A 900-nál is több bejegyzést tartalmazó adatbázis településre szűrhető, avagy a "Bővített kereső|szűrő" segítségével egyéb szofisztikált szűrésmódok definiálhatók. A rendszer elégségesen sokféle oszlop-szerkezetű iskolalistákat tud generálni. Lépjen be! Próbálja ki!